Marka
Musztarda Kielecka
O marce
Historia Musztardy Kieleckiej sięga 1932 roku. Wtedy to, w Kieleckich Zakładach Wytwórczych „Społem" wyprodukowano jej pierwszy słoik. Tradycyjna receptura, najwyższej jakości składniki oraz pasja jej twórców sprawiły, że Musztarda Kielecka zyskała uznanie wśród miłośników dobrego smaku w całej Rzeczpospolitej. Tradycja produkcji musztard od 1932 roku.
Opis produktu
Musztarda to jeden z najważniejszych specjałów WSP „Społem”, produkowany od 1932 roku, czyli od przeszło 90 lat. Musztardy Kieleckie słyną z charakterystycznego, głębokiego smaku, niepowtarzalnego aromatu i kremowej konsystencji, czym zdobywają serca smakoszy. Powstają wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami. Obecnie w naszej ofercie znajduje się wiele wariantów smakowych musztardy, wielokrotnie nagradzanych przez ekspertów i konsumentów.
Składniki
barwnik: kurkumina
cukier
przyprawy
gorczyca
sól
woda
ocet spirytusowy
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Adres producenta
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
25-726 Kielce,
ul. Mielczarskiego 93-95
www.wspspolem.com.pl
Adres zwrotny
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
25-726 Kielce,
ul. Mielczarskiego 93-95
www.wspspolem.com.pl
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
energia | 431 kJ/103 kcal |
tłuszcz | 4,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
węglowodany | 7,2 g |
w tym cukry | 5,4 g |
białko | 5,0 g |
sól | 2,0 g |