Opis produktu
Mąka pszenna typ 450 nazywana tortową ze względu na to, że idealnie nadaje się do wypieku tortów, biszkoptów, ciast. Czyli wypieków, które powinny być lekkie i puszyste. Ale to nie jest jedyne zastosowanie tej mąki. Idealnie się z nią współpracuje przy produkcji gofrów, naleśników, ciast francuskich, drożdżówek czy pączków i faworków na tłusty czwartek. Mąka tortowa zagęści również sos do obiadu i zupę. Ciasto z mąki typ 450 będzie sprężyste, pulchne, jędrne i lekkostrawne.
Adres producenta
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWO-PRODUKCYJNE "K.W.S. ŻABCZYŃSCY" Sp. z o.o.
ul. Młyńska 7,
08-450 Łaskarzew
tel. 695 625 625
tel. (25) 798 20 31
lukow@mlynzabczynscy.pl
www.mlynzabczynscy.pl
Zakład produkcyjny:
ul. Zbożowa 2,
21-400 Łuków
Adres zwrotny
P.H.U.P. „K.W.S. ŻABCZYŃSCY" Sp. J.
ul. Młyńska 7,
08-450 Łaskarzew
www.mlynzabczynscy.pl
lukow@mlynzabczynscy.pl
695 625 625
(25) 798 20 31
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data podana na wierzchu opakowania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent
TO-TA
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | *% w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1470 kJ | 17 % |
Wartość energetyczna | 346 kcal | 17 % |
Tłuszcz | 1,0 g | 1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 72,4 g | 28 % |
- w tym cukry | 2,9 g | 3 % |
Błonnik | 1,7 g | - |
Białko | 11,1 g | 22 % |
Sól | < 0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |