Marka
Włoszczowa
Składniki
mleko pasteryzowane
podpuszczka mikrobiologiczna
stabilizator: chlorek wapnia
kultury bakterii mlekowych
sól spożywcza
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska,
29-100 Włoszczowa,
ul. Kochanowskiego 1
tel. +48 41 3883300,
fax +48 41 3883327,
e-mail: osm@osmwloszczowa.com.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska,
29-100 Włoszczowa,
ul. Kochanowskiego 1
tel. +48 41 3883300,
fax +48 41 3883327,
e-mail: osm@osmwloszczowa.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 ℃ do +10 ℃. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|---|---|
Energia | 1406 kJ / 338 kcal | 17 % |
Tłuszcz | 26 g | 37 % |
w tym kwasy nasycone | 18 g | 90 % |
Węglowodany | 1,1 g | 0 % |
w tym cukry | 0 g | 0 % |
Białko | 25 g | 50 % |
Sól | 1,5 g | 25 % |
Wapń | 820 mg - 103 %** | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | ||
**Dzienne referencyjne wartości spożycia wapnia (dla osób dorosłych). |