Marka
Nestlé
Składniki
olej słonecznikowy
% - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
substancje utrzymujące wilgoć (glicerol, sorbitole)
kakao
odtłuszczone mleko w proszku (5,7%)
tłuszcz kakaowy
syrop cukru inwertowanego
sól
maltodekstryna
substancje wzbogacające (witaminy: B3, B5, B2, B6, B9)
tłuszcz kokosowy
substancja wzbogacająca (składnik mineralny: żelazo)
substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
aromaty naturalne
mąka kukurydziana (2,2%)
emulgator (lecytyny słonecznikowe)
cukier
mąka ryżowa (2%)
syrop glukozowy
przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier) (8,4%)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
mąka pszenna pełnoziarnista (33,4%)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Cereal Partners Poland Toruń-Pacific Sp. z o.o.,
ul. Szosa Lubicka 38/58,
87-100 Toruń,
Polska
Adres zwrotny
Warto porozmawiać
Nestlé Serwis Konsumenta,
ul. Łódzka 153,
62-800 Kalisz,
Bezpłatna infolinia: 800 174 902,
e-mail: cs@pl.nestle.com
Zachowaj do wykorzystania w przyszłości
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 25 g |
---|---|---|
Energia | 1686 kJ / 402 kcal | 422 kJ / 101 kcal |
Tłuszcz | 13,2 g | 3,3 g |
- w tym: kwasy nasycone | 5,9 g | 1,5 g |
Węglowodany | 63,3 g | 15,8 g |
- w tym: cukry | 22,3 g | 5,6 g |
Błonnik | 6 g | 1,5 g |
Białko | 7,2 g | 1,8 g |
Sól | 0,44 g | 0,11 g |
Witaminy i składniki mineralne | 100 g (%**) | 25 g (%**) |
B2 /Ryboflawina | 1,49 mg (106%) | 0,37 mg (27%) |
B3/Niacyna | 14,2 mg (89%) | 3,55 mg (22%) |
B6 /Witamina B6 | 1,21 mg (86%) | 0,30 mg (22%) |
B9/Kwas foliowy | 180 µg (90%) | 45,0 µg (23%) |
B5/Kwas pantotenowy | 5,13 mg (86%) | 1,28 mg (21%) |
Wapń | 1441 mg (180%) | 360 mg (45%) |
Żelazo | 10,5 mg (75%) | 2,63 mg (19%) |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | ||
**% referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011. |