Marka
Schär
Opis produktu
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki
skrobia kukurydziana
białko sojowe
woda
drożdze
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
włókno roślinne (psyllium, owoce cytrusowe)
olej słonecznikowy
sól
kwas: kwas cytrynowy
cukier
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Nie zawiera
Łubin - Może zawierać
Adres producenta
Wyprodukowano w:
Dr. Schär Germany
dla:
Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Adres zwrotny
Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu produkt przechowywać schowany w foliowej torebce do żywności i spożyć w ciągu kilku dni lub od razu zamrozić.
Wartości odżywcze | Informacja o wartości odzywczej: 100 g | 25 g | % RI* |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 889 kJ | 222 kJ | 3% |
wartość energetyczna | 211 kcal | 53 kcal | 3% |
tłuszcz | 2,7 g | 0,7 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,1 g | 1% |
węglowodany | 41 g | 10 g | 4% |
w tym cukry | 7,9 g | 2,0 g | 2% |
białko | 2,4 g | 0,6 g | 1% |
sól | 1,3 g | 0,33 g | 5% |
*RI = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |