Marka
Schär
Opis produktu
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
woda
zakwas 14% (woda, mąka ryżowa)
płatki sojowe 1,9%
mąka z sorgo 0,8%
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól
włókno roślinne (psyllium, owoce cytrusowe)
cukier
siemię lniane 1,8%
naturalny aromat
drożdze
ekstrakt z jabłek
olej słonecznikowy
białko sojowe
płatki z prosa 1%
Zalecenia dla alergików
Mleko - Nie zawiera
Soja - Zawiera
Łubin - Może zawierać
Adres producenta
Wyprodukowano w:
Dr. Schär Germany
dla:
Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Adres zwrotny
Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu produkt przechowywać schowany w foliowej torebce do żywności i spożyć w ciągu kilku dni lub od razu zamrozić.
Wartości odżywcze | Informacja o wartości odzywczej: 100 g | 25 g | % RI* |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 954 kJ | 239 kJ | 3% |
wartość energetyczna | 226 kcal | 57 kcal | 3% |
tłuszcz | 2,4 g | 0,6 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,1 g | 1% |
węglowodany | 44 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 6,3 g | 1,6 g | 2% |
błonnik | 6,7 g | 1,7 g | - |
białko | 3,8 g | 0,9 g | 2% |
sól | 1,0 g | 0,26 g | 4% |
*RI = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |