Marka
Flora
Opis produktu
Korzystny efekt można osiągnąć spożywając 2 g ALA (kwasu alfa-linolenowego) i 10 g LA (kwasu linolowego) dziennie. 2 porcje Flory (10 g) zawierają istotną część dziennej porcji ALA i LA.
Składniki
witaminy (A, D)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny (słonecznikowe))
naturalny aromat
woda
oleje roślinne (rzepakowy (24 %), słonecznikowy (7 %), lniany (3 %), palmowy)
sól (0,5 %)
Adres producenta
Upfield Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14,
02-092 Warszawa
www.flora.com
Adres zwrotny
Upfield Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14,
02-092 Warszawa
www.flora.com
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: patrz wieczko. Przechowywać w temperaturze +2°C - +8°C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza Na 100 g |
---|---|
Energia | 1442 kJ / 398 kcal |
Tłuszcz, w tym | 39 g |
kwasy nasycone | 7 g |
jednonienasycone | 20 g |
wielonienasycone | 12 g |
Węglowodany, w tym | <0,5 g |
cukry | <0,5 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,50 g |
Witamina A | 800 µg (100 %*) |
Witamina D | 7,5 µg (150 %*) |
Witamina E | 10 mg (83 %*) |
Omega 3 - Kwas alfa linolenowy | 3,0 g |
Omega 6 - Kwas linolowy | 8,9 g |
*% Dziennej referencyjnej wartości spożycia |