Marka
Basia
Opis produktu
Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań.
*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk.
**** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Więcej na: www.mojabasia.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | * % w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1366 kJ / 324 kcal | 16% |
Tłuszcz | 3,3 g | 5% |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 4% |
Węglowodany | 51,1 g | 20% |
w tym cukry | 5,2 g | 6% |
Błonnik | 16,3 g | - |
Białko | 14,4 g | 29% |
Sól | 0 g | 0% |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g produktu | ** % w 100 g |
Witamina E | 2,4 mg | 20% |
Witamina B1 (Tiamina) | 0,8 mg | 73% |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 71,3 µg | 36% |
Fosfor | 534 mg | 76% |
Magnez | 176 mg | 47% |
Żelazo | 6,54 mg | 47% |
Cynk | 6,04 mg | 60% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | ||
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. |