Marka
Mutti
O marce
Od 1899 r. Mutti przetwarza wyłącznie włoskie pomidory zbierane w 100 % mechanicznie, nadzorując przy tym skrupulatnie cały łańcuch produkcyjny: od wyboru najbardziej odpowiednich odmian, poprzez kontrolę na polach, aż po zbiór i puszkowanie, które odbywa się w kilka godzin po dostarczeniu pomidorów do fabryki.
Opis produktu
Polpa Mutti jest inna. Nasze pomidory siekamy szczególnie starannie, aby uzyskać gęstą konsystencję bogatą w drobne kawałki pomidora. Do produkcji używamy wyłącznie włoskich pomidorów - czerwonych, słodkich, dojrzałych i pozbawionych żółtych oraz zielonych części. Ponadto wszystkie nasze pomidory przetwarzamy w ciągu 24 godzin od zbioru, co zapewnia nieporównywalnie świeży smak.
Odpowiedni dla wegan.
Składniki
sól
pomidory 99,8 %
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Adres producenta
Mutti S.p.A.,
Via Traversetolo 28
43022 Montechiarugolo,
Parma,
Włochy
Adres zwrotny
Mutti S.p.A.,
Via Traversetolo 28
43022 Montechiarugolo,
Parma,
Włochy
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Wartości odżywcze | Średnie wartości odżywcze na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna: | 110 kJ / 26 kcal |
Tłuszcz: | 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | <0,1 g |
Węglowodany: | 3,9 g |
- w tym cukry: | 2,8 g |
Białko: | 1,2 g |
Sól: | 0,30 g |