Marka
KOPERNIK
Opis produktu
Długodojrzewające ciasto
Nadzienie o smaku pomarańczowym otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki
barwnik (karmel)
cukier
przyprawy
mąka żytnia
substancja spulchniająca (węglany amonu)
nadzienie 19 % [przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier pomarańczowy 0,2 %, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat, barwnik (karoteny)]
skrobia ziemniaczana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
czekolada gorzka 30 % [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa)]
Masa kakaowa w czekoladzie minimum 72 %
mąka pszenna
sól
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Adres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1727 kJ / 411 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,3 g |
Węglowodany | 61 g |
- w tym cukry | 36 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 0,08 g |