Marka
Purella Superfoods
O marce
Purella Superfoods to produkty pełne cennych składników wspierających zdrowie, które wzbogacą Twoją dietę o unikalne wartości odżywcze, witaminy i minerały.
Opis produktu
Maca zawiera wysoką zawartość błonnika pokarmowego. *Jest także źródłem magnezu oraz miedzi, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a z kolei zawarty w niej potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Składniki
100 % sproszkowany korzeń maca bio
Zalecenia dla alergików
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Adres producenta
Purella Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 32
02-952 Warszawa
www.purella.pl
Adres zwrotny
Purella Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 32
02-952 Warszawa
www.purella.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data nadrukowana na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | RWS¹ |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1297 kJ / 310 kcal | 16 % |
Tłuszcz | 1,3 g | 2 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 53,5 g | 21 % |
w tym cukry | 24,2 g | 27 % |
Błonnik | 23 g | - |
Białko | 9,7 g | 19 % |
Sól | 0,1 g | 2 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | DRWS² |
Ryboflawina (B2) | 0,38 mg | 27 % |
Niacyna | 5,6 mg | 35 % |
Magnez | 104 mg | 28 % |
Potas | 2052 mg | 103 % |
Żelazo | 11 mg | 79 % |
Wapń | 336 mg | 42 % |
Miedź | 0,75 mg | 150 % |
¹Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal). | ||
²Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |