Kategorie sklepu

Marka

Robico

O marce

Ten smak Robicolosalną różnicę

Opis produktu

Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.

Kefir Robico Bez Laktozy to pierwszy tradycyjny kefir bez laktozy na polskim rynku z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Bakteria L.rhamnosus HN001 ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odporność człowieka (wspomaga odchudzanie, pomocna przy antybiotykoterapii i infekcjach wirusowych).

Kefir Robico Bez Laktozy jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Ponadto dla wszystkich tych, którzy poszukują produktów mlecznych fermentowanych o zdecydowanie łagodniejszym i delikatniejszym smaku.
Produkt jest całkowicie naturalny (bez dodatku cukru, słodzików, barwników, mleka w proszku).
Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.

Dostępny w poręcznej butelce o pojemności 400 g.

Składniki

mleko pasteryzowane

enzym - laktaza

żywe kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus

Zalecenia dla alergików

Laktoza - Nie zawiera

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Wyprodukowano dla
FZZPM Zakładu Usług Handlowych ROBICO
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa

przez
Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Piaskach
ul. Zamojska 26
21-050 Piaski

Adres zwrotny

FZZPM Zakład Usług Handlowych ROBICO
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa
www.facebook/Robicolosalnaroznice
Więcej na www.robico.com.pl

Przechowywanie

Temperatura przechowywania: od 2°C do 8°C

Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna 180 kJ/43 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 4,2 g
w tym cukry 4,2 g
Białko 3,1 g
Sól* 0,10 g
* wynika z naturalnej zawartości sodu
Zawartość laktozy poniżej 0,01 g/ 100 g
Polecane produkty