Marka
Lubella
O marce
Lubella Tradycja od 1881
W Lubelli tak dobieramy pełne ziarna, by nasze makarony były pełne minerałow.
Opis produktu
W Lubelli wierzymy, że wszystko co dobre, powinno dobrze smakować, dlatego szukaliśmy sposobu, żeby nasz makaron był jeszcze delikatniejszy.
Teraz Lubella Pełne Ziarno ma nowy, lepszy smak, a Ty możesz cieszyć się tym, co najlepsze ze zboża.
Miedź i cynk - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez - przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
oraz
Żelazo - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk i miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Składniki
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Poland
Adres zwrotny
Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Poland
www.lubella.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 802 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 33 g |
- w tym cukry | 1,8 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 8,6 g |
Sól | 0,01 g |
Fosfor | 171 mg (24%)* |
Magnez | 58,0 mg (15%)* |
Żelazo | 2,1 mg (15%)* |
Cynk | 1,7 mg (17%)* |
Miedź | 0,24 mg (24%)* |
Mangan | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnej wartości spożycia |