Kategorie sklepu

Marka

E. Wedel

Opis produktu

Panna Cotta
Panna Cotta wywodzi się z Piemontu, górzystego regionu w Północnych Włoszech słynącego z wyrobu wspaniałej śmietany, która stanowi główny składnik tego deseru. Najczęściej serwuje się go z dodatkiem świeżych owoców lub musu owocowego.

Składniki

cukier

substancja utrzymująca wilgoć (sorbitole)

tłuszcz roślinny (palmowy)

czekolada gorzka 50% (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, sól, aromat)

aromaty

zagęszczony przecier jabłkowy

wsad malinowy 4,2% (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skrobia modyfikowana, zagęszczony sok z buraków, koncentrat soku malinowego, kwas: kwas cytrynowy, stabilizator: pektyny, aromat)

emulgator (lecytyna sojowa)

serwatka w proszku (z mleka)

Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50%

mleko pełne w proszku

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Soja - Zawiera

Mleko - Zawiera

Orzechy - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Adres producenta

LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska

Adres zwrotny

LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl

Warto porozmawiać
Infolinia konsumencka: 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wartości odżywcze 100 g 20 g %* / 20 g *
Energia 2093 kJ 419 kJ 5,0% 8 400 kJ
Energia 501 kcal 100 kcal 5,0% 2 000 kcal
Tłuszcz 28 g 5,6 g 8,0% 70 g
w tym kwasy nasycone 15 g 3,0 g 15,2% 20 g
Węglowodany 55 g 11,0 g 4,2% 260 g
w tym cukry 52 g 10,4 g 11,6% 90 g
Błonnik 4.7 g 0.9 g - -
Białko 5,0 g 1,0 g 2,0% 50 g
Sól 0,14 g 0,03 g 0,5% 6 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Produkt zawiera 5 porcji x 2 kostki (~20 g).
Polecane produkty