Kategorie sklepu

Marka

E. Wedel

Opis produktu

Czy wiesz jak powstaje wedlowska biała czekolada? Najpierw powoli rozpuszczamy masło kakaowe, a następnie stopniowo dodajemy m.in. mleko i cukier. Od tabliczki czekolady mlecznej i gorzkiej różni się tym, że nie ma w niej miazgi kakaowej, stąd jej jasny kolor. Wielbiciele słodkości doceniają białą czekoladę za subtelną słodycz i delikatny, kremowy smak.

Składniki

aromat

mleko pełne w proszku

emulgator (lecytyny sojowe)

serwatka w proszku (z mleka)

cukier

tłuszcz kakaowy

jogurt w proszku

Zalecenia dla alergików

Jaja - Może zawierać

Soja - Zawiera

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Mleko - Zawiera

Orzechy - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Adres producenta

LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl

Adres zwrotny

LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl

Infolinia konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wartości odżywcze 100 g 13,3 g % * / 13,3 g *
Energia 2354 kJ 313 kJ 3,8% 8 400 kJ
Energia 564 kcal 75 kcal 3,8% 2 000 kcal
Tłuszcz 35 g 4,6 g 6,6% 70 g
w tym kwasy nasycone 19 g 2,5 g 12,5% 20 g
Węglowodany 56 g 7,5 g 2,9% 260 g
w tym cukry 56 g 7,5 g 8,3% 90 g
Błonnik 0 g 0 g - -
Białko 6,1 g 0,8 g 1,6% 50 g
Sól 0,23 g 0,03 g 0,5% 6 g
Produkt zawiera 6 porcji x 3 kostki (~13,3 g).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Polecane produkty