Marka
Krasnystaw
Składniki
żywe kultury bakterii jogurtowych
cukier
wsad z owsianką i bananem (woda, cukier, banany - 5,6 %, płatki i kasza owsiana - 5,3 %, śmietanka (mleko), aromat, skrobia kukurydziana, koncentrat z marchwi)
substancja zagęszczająca: pektyny
białka mleka
skrobia modyfikowana kukurydziana
mleko
Zalecenia dla alergików
Owies - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie
ul. Borowa 4,
22-300 Krasnystaw
www.krasnystaw.eu
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie
ul. Borowa 4,
22-300 Krasnystaw
www.krasnystaw.eu
Przechowywanie
Należy spożyć do: data na wieczku. Temperatura przechowywania: od +1 °C do +8 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (opakowanie 250 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 384 kJ (91 kcal) | 960 kJ / 227 kcal (11 % RWS*) |
Tłuszcz | 1,8 g | 4,5 g (6 % RWS*) |
w tym - kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 2,7 g (14 % RWS*) |
Węglowodany | 15 g | 37 g (14 % RWS*) |
w tym - cukry | 11 g | 27 g (31 % RWS*) |
Błonnik | 0,6 g | 1,5 g - |
Białko | 3,4 g | 8,5 g (17 % RWS*) |
Sól | 0,1 g | 0,25 g (4 % RWS*) |
*% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | ||
Opakowanie zawiera 1 porcję produktu. |