Marka
Amino
O marce
Amino - kuchnia polska
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Składniki
mąka PSZENNA
cukier
maltodekstryna
tłuszcz palmowy
sok z czerwonego buraka
cebula (6,3%)
zamiennik soli^
przyprawy: papryka słodka, pieprz, gałka muszkatołowa
kwas: kwas cytrynowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
zioła: natka pietruszki, oregano
aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)
koncentrat pomidorowy (21%)
czosnek (1,5%)
sól
Zalecenia dla alergików
Jęczmień - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Amino"
Infolinia 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartości odżywcze | 100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|---|---|---|
Energia | 190 kJ / 45 kcal | 140 kJ / 35 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,6 g | <1% |
w tym kw. tł. nasycone | 0,5 g | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 8 g | 6 g | 2% |
w tym cukry | 3 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 0,8 g | 0,6 g | |
Białko | 1,5 g | 1 g | 2% |
Sól | 1,1 g | 0,83 g | 14% |