Marka
Amino
O marce
Amino - kuchnia polska
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Składniki
ekstrakt drożdżowy
maltodekstryna
tłuszcz palmowy
liść laurowy
mąka PSZENNA
skrobia
syrop cukru karmelizowanego
sól
czosnek
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy i inozynian disodowy
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
papryka
cebula (2,1%)
aromaty
cukier
Zalecenia dla alergików
Jęczmień - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Seler - Może zawierać
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Amino"
Infolinia 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
| Wartości odżywcze | 100 ml przyrządzonego sosu | 1 porcji** | %* w porcji** |
|---|---|---|---|
| Energia | 120 kJ / 30 kcal | 90 kJ / 25 kcal | 1% |
| Tłuszcz | 0,5 g | 0,4 g | <1% |
| w tym kw. tł. nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1% |
| Węglowodany | 5 g | 4 g | 2% |
| w tym cukry | 0,4 g | 0,3 g | <1% |
| Błonnik | 0,2 g | 0,2 g | |
| Białko | 0,9 g | 0,7 g | 1% |
| Sól | 1,3 g | 0,98 g | 16% |