Kategorie sklepu

Marka

Arla

Opis produktu

Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników. Posiada uniwersalne zastosowanie: na deskę serów, do pieczywa i dań na ciepło.

Składniki

sól

kultury bakterii kwasu mlekowego

mleko pasteryzowane

enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo

Adres zwrotny

Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo
www.arla.com

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: +2 - +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu tygodnia.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1725 kJ/416 kcal
Tłuszcz 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22 g
Węglowodany <0,5 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 25 g
Sól 1,8 g
Polecane produkty