Marka
Arla
Opis produktu
Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników. Posiada uniwersalne zastosowanie: na deskę serów, do pieczywa i dań na ciepło.
Składniki
sól
kultury bakterii kwasu mlekowego
mleko pasteryzowane
enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo
Adres zwrotny
Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo
www.arla.com
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: +2 - +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu tygodnia.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1725 kJ/416 kcal |
Tłuszcz | 35 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 25 g |
Sól | 1,8 g |