Marka
Barilla
O marce
Miłość w gestach Wkładamy pasję w przygotowanie dla Ciebie naszego najlepszego makaronu, ponieważ dzielenie się jakością jest największym gestem serdeczności. Dla nas jakość to rodzinna tradycja od 1877.
Opis produktu
Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 r. ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego "spago". Początkowo miały długość 50 cm; z czasem jednak, z uwagi na wygodę pakowania, zostały skrócone do 25 cm. Dziś Barilla Spaghetti nr 5 jest symbolem kuchni włoskiej w każdym zakątku świata; nikt nie może się oprzeć jego wiotkiej elegancji i przyjemności okręcania wokół widelca.
Składniki
semolina z pszenicy durum
woda
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Adres producenta
Wyprodukowane przez firmę oznaczoną literą w nawiasie obok daty minimalnej trwałości:
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy (A,MU)
lub
Barilla Hellas S.A.,
Paradise Tower Park,
26 Kifisias Ave. & 2 Paradisou Str,
15125,
Marousi,
Grecja (GG)
Adres zwrotny
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 80 g | % RI⁽ ¹ ⁾ / 80 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna kJ | 1521 | 1217 | 14 % |
Wartość energetyczna kcal | 359 | 287 | 14 % |
Tłuszcz g | 2,0 | 1,6 | 2 % |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone g | 0,5 | 0,4 | 2 % |
Węglowodany g | 71,0 | 57,0 | 22 % |
w tym: cukry g | 3,5 | 2,8 | 3 % |
Błonnik g | 3,0 | 2,4 | |
Białko g | 13,0 | 10,0 | 20 % |
Sól g | 0,01 | 0,0 | 0 % |
⁽ ¹ ⁾RI = Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g. |