Opis produktu
Wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego b/ż b/skóry, parzonego, wędzonego. Smak i zapach charakterystyczny dla wędzonki parzonej i wędzonej otrzymanej z peklowanego boczku wieprzowego, smak umiarkowanie słony, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia.
Składniki
boczek wieprzowy bez żeber,
chrząstki i skóry (92%)
sól
żelatyna wieprzowa
przyprawy i ekstrakty przypraw
białko SOJOWE
stabilizatory:
trifosforany E451
karagen E407
wzmacniacz smaku:
glutaminian monosodowy E621
błonnik owsiany bezglutenowy
białko wieprzowe kolagenowe
przeciwutleniacz:
izoaskorbinian sodu E316
aromaty (zawierają GLUTEN z
JĘCZMIENIA, SOJĘ, MLEKO)
glukoza, maltodekstryna
regulator kwasowości:
kwas cytrynowy E330
substancja konserwująca:
azotyn sodu E250
Przechowywanie
Przechowywanie w temp. 1-6ºC.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Możliwa obecność: selera, gorczycy.
Zawartość alergenów: pochodne soi, pochodne mleka (łącznie z laktozą), gluten.
Producent
SOKOŁÓW
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 1100kJ/265kcal |
tłuszcz | 22g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,0g |
węglowodany | 0,8g |
w tym cukry | <0,5g |
białko | 16g |
sól | 1,9g |