Kategorie sklepu

Marka

Cathedral City

Opis produktu

Angielski Cheddar

Wykonany z tradycyjnej receptury, dojrzewający 9 miesięcy angielski cheddar. Ma jasną barwę oraz delikatny, kremowy smak. Zaskakuje swoją łagodnością i mlecznym aromatem. Posiada gładką strukturę, łatwo można go pokroić w niewielką kosteczkę lub plastry. Nie zawiera substancji pomocniczych i sztucznych barwników. Określany jest mianem cheddara najwyższej jakości, ze względu na swoją pełnię smaku i długi czas dojrzewania. Wygodne i innowacyjne opakowanie sprawia, ze ser zachowuje na długo swoją świeżość i jest łatwy w użyciu.

Przepis z wykorzystaniem sera Cheddar Mature

Wszechstronny i ponadczasowy klasyk. Bardzo chętnie wybierany do dań na ciepło, ze względu na to, że świetnie można go zapiec. Idealnie pasuje do zapiekanek, mięs oraz lasagne nadając im aromatycznego zapachu i doskonałego smaku. Serwowany z warzywami wydobędzie ich smak oraz pysznie uzupełni ich delikatny charakter.

Świetnie pasuje na deskę serów, w towarzystwie czerwonego wina. Może być podstawa koreczków serowo-warzywnych lub innych przekąsek imprezowego menu. Doskonale sprawdzi się również jako główny składnik sosu serowego.

Cathedral City

Cheddar Cathedral City to marka nr 1 wśród serów w Wielkiej Brytanii. Produkowany z wysokiej jakości kornwalijskiego mleka, dostarczanego przez lokalnych farmerów. Lider rynku dzięki swojej stale wysokiej jakości i wyjątkowemu charakterowi. Na przestarzenia lat wielokrotnie nagradzany za doskonały i niepowtarzalny smak. Produkowany od lat według tej samej receptury jest dumą i ulubieńcem Brytyjczyków, w tym rodziny Królewskiej..

Składniki

pasteryzowane MLEKO

Zawartość tłuszczu w suchej masie: 48 %

sól

podpuszczka mikrobiologiczna

kultury bakterii kwasu mlekowego

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Saputo Dairy Ireland,
3rd Floor,
Kilmore House,
Park Lane,
Dublin I,
Ireland

Adres zwrotny

Saputo Dairy Ireland,
3rd Floor,
Kilmore House,
Park Lane,
Dublin I,
Ireland

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: +2°C - +8°C. Po otwarciu należy spożyć w przeciągu 7 dni.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1725 kJ/ 416 kcal
Tłuszcz: 34,90 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,70 g
Węglowodany: 0,10 g
w tym cukry: 0,10 g
Białko: 25,40 g
Sól: 1,80 g
Polecane produkty