Marka
Dr. Oetker
Składniki
barwnik (karoteny)
cebula w proszku
9,6 % SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
7,4 % szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, białko SOJOWE, sól, glukoza, cukier, stabilizatory (polifosforany, trifosforany, azotyn sodu), substancja zagęszczająca (karagen), aromaty, przeciwutleniacz (askorbinian sodu))
aromat
mąka PSZENNA
koncentrat soku z cytryny
woda
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
4,2 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinian sodu), przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
regulator kwasowości (fosforan monowapniowy)
7,4 % pieczarki
bazylia
4,0 % koncentrat pomidorowy
substancja zagęszczająca (guma guar)
cukier
sól
suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słod PSZENNY)
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
olej rzepakowy
przyprawy
tłuszcz palmowy
skrobia modyfikowana
drożdże piekarskie
zioła
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 Pizza (= 335 g) | %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 997 kJ/237 kcal | 3341 kJ/794 kcal | 40 % |
Tłuszcz | 7.2 g | 24 g | 34 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.6 g | 12 g | 60 % |
Węglowodany | 33 g | 109 g | 42 % |
w tym cukry | 3.9 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 1.8 g | 6.1 g | |
Białko | 9.5 g | 32 g | 64 % |
Sól | 1.1 g | 3.6 g | 60 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |