Marka
Dr. Oetker
Składniki
olej rzepakowy
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
tłuszcz palmowy
koncentrat soku z cytryny
sól
zioła
cukier
substancja zagęszczająca (guma guar)
suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słod PSZENNY)
barwnik (karoteny)
drożdże piekarskie
cebula w proszku
4,2 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinian sodu), przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
skrobia modyfikowana
4,0 % koncentrat pomidorowy
aromat
7,4 % pieczarki
przyprawy
7,4 % szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, białko SOJOWE, sól, glukoza, cukier, stabilizatory (polifosforany, trifosforany, azotyn sodu), substancja zagęszczająca (karagen), aromaty, przeciwutleniacz (askorbinian sodu))
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
mąka PSZENNA
regulator kwasowości (fosforan monowapniowy)
woda
bazylia
9,6 % SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Soja - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 Pizza (= 335 g) | %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 997 kJ/237 kcal | 3341 kJ/794 kcal | 40 % |
Tłuszcz | 7.2 g | 24 g | 34 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.6 g | 12 g | 60 % |
Węglowodany | 33 g | 109 g | 42 % |
w tym cukry | 3.9 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 1.8 g | 6.1 g | |
Białko | 9.5 g | 32 g | 64 % |
Sól | 1.1 g | 3.6 g | 60 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |