Opis produktu
Kapusta czerwona kiszona firmy Sznajder. Kapustę kiszona jesienią, zaraz po zbiorach. Z dodatkiem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. Uzyskiwana w procesie samoczynnej fermentacji w powolnym procesie kiszenia. Doskonale nadaje się na surówki wszelkiego rodzaju oraz jako dodatek. Kapusta modra to wspaniały środek w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce. Masa 500g. UWAGA! Kiszonki Sznajder są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują. Kiszonki należy przechowywać w lodówce. Wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć, a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Składniki
kapusta czerwona, sól.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: 4°C do 10°C.
Producent
SZNAJDER - PRODUKTY Z TRADYCJĄ
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 74 kj / 18 kcal |
tłuszcz | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
węglowodany | 0,8g |
w tym cukry | 0g |
błonnik | 0g |
białko | 1,1g |
sól | 2,1g |