Kategorie sklepu

Opis produktu

Kapusta czerwona kiszona firmy Sznajder. Kapustę kiszona jesienią, zaraz po zbiorach. Z dodatkiem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. Uzyskiwana w procesie samoczynnej fermentacji w powolnym procesie kiszenia. Doskonale nadaje się na surówki wszelkiego rodzaju oraz jako dodatek. Kapusta modra to wspaniały środek w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce. Masa 500g. UWAGA! Kiszonki Sznajder są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują. Kiszonki należy przechowywać w lodówce. Wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć, a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Składniki

kapusta czerwona, sól.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: 4°C do 10°C.

Producent

SZNAJDER - PRODUKTY Z TRADYCJĄ

Wartości odżywcze w 100g
wartość energetyczna 74 kj / 18 kcal
tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
węglowodany 0,8g
w tym cukry 0g
błonnik 0g
białko 1,1g
sól 2,1g
Polecane produkty