Kategorie sklepu

Marka

Lazur

Składniki

szlachetna pleśń Penicillium roqueforti

sól

mleko pełne pasteryzowane

bakterie fermentacji mlekowej

stabilizator chlorek wapnia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Mleko - Zawiera

Adres producenta

LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl

Adres zwrotny

LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C

Proces dojrzewania serów trwa nieprzerwanie, dlatego ich wygląd i smak ulega zmianie. Naturalnym jest pojawianie się na ich powierzchni pleśni.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna 1518 kJ/366 kcal
tłuszcz 31 g
w tym kwasy nasycone 21 g
węglowodany 1,8 g
w tym cukry 0 g
białko 20 g
sól 2,5 g
Polecane produkty