Marka
Monini
Opis produktu
Leccino to jedna z najbardziej znanych i cenionych odmian oliwek we Włoszech. Jej lekko kwaskowaty smak sprawia, że doskonale sprawdzi się jako przekąska, dodatek do sałat oraz typowych dań kuchni włoskiej.
Składniki
regulator kwasowości: kwas mlekowy
oliwki*
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia (1 %) *
sól
(*) z upraw ekologicznych
Adres producenta
Monini S.p.A.
S.S. Flaminia Km 129
Spoleto (PG)
Włochy
Adres zwrotny
Monini Polska Sp. z o.o
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
www.monini.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, najlepiej poniżej 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Najlepiej spożyć przed: patrz na oryginalnej etykiecie nad kodem kreskowym
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 495 kJ |
Wartość energetyczna | 118 kcal |
Tłuszcze, w tym: | 12,6 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 1,0 g |
w tym cukry: | 0 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 3,0 g |