Marka
Mutti
O marce
Sosy do makaronu Mutti łączą świeży smak 100 % włoskich pomidorów z najlepszymi lokalnymi składnikami pochodzącymi z różnych regionów Włoch. Sosy do makaronu Mutti są bez dodatku cukru.
Opis produktu
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry
Składniki
**ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia
pulpa pomidorowa 60 %
sól
passata (przecier) z pomidorów Rossoro 21 %
naturalne aromaty
cebula
marchew
oliwa z oliwek
bazylia (Basilico Genovese ChNP**) 1,5 %
koncentrat pomidorowy 10,2 %
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Adres producenta
Mutti S.p.A.,
Via Traversetolo 28,
43022 Montechiarugolo (PR),
Włochy
Adres zwrotny
Mutti S.p.A.,
Via Traversetolo 28,
43022 Montechiarugolo (PR),
Włochy
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data na wieczku. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 234 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 5,3 g |
- w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 0,81 g |