Marka
Latteo
Składniki
mleko pasteryzowane
Zawartość tłuszczu 1,5 %
żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
Traugutta 5,
05-825 Grodzisk Mazowieckim
www.osmgm.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
Traugutta 5,
05-825 Grodzisk Mazowieckim
www.osmgm.pl
Przechowywanie
Należy spożyć do: /numer partii: data i numer partii na kapslu. Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza: w 100 g produktu | Wartość odżywcza: w porcji 200 g | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 180 kJ/ 43 kcal | 360 kJ/ 86 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 1,5 g | 3,0 g | 4 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 1,8 g | 9 % |
Węglowodany | 4,2 g | 8,4 g | 3 % |
w tym cukry | 4,2 g | 8,4 g | 9 % |
Białko | 3,1 g | 6,2 g | 12 % |
**Sól | 0,10 g | 0,20 g | 3 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie 400 g zawiera dwie sugerowane porcje produktu. | |||
**Zawartość soli wynika wyłącznie z zawartości naturalnie występującego sodu. |