Marka
Primo Gusto
Opis produktu
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Makaron jajeczny czy bezjajeczny?
Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.
Składniki
semolina z pszenicy durum
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Adres producenta
Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr
Adres zwrotny
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość Odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1418 kJ / 339 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym: Cukry | 1,9 g |
Białko | 10,7 g |
Sól | 0,0 g |