Kategorie sklepu

Marka

Primo Gusto

Opis produktu

Prawdziwy Włoski makaron Al Dente
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.

Makaron jajeczny czy bezjajeczny?
Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

Składniki

semolina z pszenicy durum

Zalecenia dla alergików

Sezam - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Soja - Może zawierać

Adres producenta

Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr

Adres zwrotny

ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość Odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 77 g
w tym: Cukry 1,9 g
Białko 10,7 g
Sól 0,0 g
Polecane produkty