Składniki
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
woda
semolina (mąka pszenna)
5 świeżych jaj / 1 kg (19,0%)
przyprawa kurkuma
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Adres producenta
Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
Adres zwrotny
Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Producent
BRAK
Wartości odżywcze | W 100 g produktu | w porcji 70 g | % GDA* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna/ | 1598 kJ/ | 1119 kJ/ | 13% |
Wartość kaloryczna | 377 kcal | 264 kcal | 13% |
Tłuszcz | 2.9 g | 2.03 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g | 0.7 g | 4% |
Węglowodany | 76 g | 53.2 g | 20% |
w tym cukry | 2.78 g | 1.95 g | 2% |
Białko | 12.7 g | 8.9 g | 18% |
Sól | 0.06 g | 0.04 g | 1% |
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu | |||
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej | |||
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej | |||
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników |