Marka
Rolmlecz
Składniki
żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych
mleko (wyprodukowane bez stosowania GMO)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1,
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1,
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +8 °C. Chronić przed światłem.
Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 24 godziny w temperaturze od 0°C do +8 °C. Istnieje możliwość wybrzuszenia się opakowania, co jest naturalnym zjawiskiem spowodowanym obecnością żywych kultur bakterii i drożdży kefirowych.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 ml | Wartość odżywcza produktu w porcji 165 ml | % RWS* w porcji 165 ml |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 195 kJ /46 kcal | 322 kJ / 76 kcal | 4% |
tłuszcz w tym | 1,5 g | 2,5 g | 4% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g | 1,7 g | 9% |
węglowodany w tym | 4,6 g | 7,6 g | 3% |
- cukry | 4,6 g | 7,6 g | 8% |
białko | 3,6 g | 5,9 g | 12% |
sól | 0,10 g | 0,17 g | 3% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |