Opis produktu
Salami rogal firmy Dobrowolscy. Kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, surowa, wędzona, dojrzewająca w osłonce niejadalnej. 100g produktu wyprodukowano z 106 g mięsa wieprzowego. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, błonnik cytrusowy, laktoza, syrop glukozowy, przyprawy, glukoza, ekstrakt drożdzy, przeciwutleniacz: E301, barwnik:E120, regulator kwasowości: E330, ekstrakty przypraw, kulury bakterii, substancje konserwujące: E 250, E252.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni, lecz przed upływem terminu przydatności.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera: laktozę.
Możliwa obecność: gorczycy, zbóż zwierających gluten, mleka, selera i soi.
Producent
DOBROWOLSCY
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 1905 kJ/ 461 kcal |
tłuszcz | 43g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16g |
węglowodany | 3,6g |
w tym cukry | 1g |
białko | 15g |
sól | 3,9g |