Marka
Serovia
O marce
Serovia
Filharmonia smaku
Opis produktu
Serovia #3 to ser typu holenderskiego, który produkowany jest przy użyciu specjalnie dobranych szczepów bakterii mlekowych i poddany ściśle kontrolowanemu procesowi dojrzewania. Po okresie dojrzewania ser jest naturalnie wędzony dymem z drewna bukowego i olchowego. Słonawy smak wspaniale komponuje się z różnymi dodatkami na kanapkach. Jednolita struktura z delikatną skórką sprawiają, że ser idealnie sprawdzi się we wszelkich potrawach na ciepło, np. grillowanie. Powstał wyłącznie z polskiego mleka. Zawiera nie mniej niż 45 % tłuszczu mlecznego w suchej masie.
Składniki
mleko pasteryzowane
kultury bakterii mlekowych
sól
barwnik - karoteny
stabilizator - chlorek wapnia
podpuszczka mikrobiologiczna
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Lumiko Sp. z o.o.
ul.Międzyrzecka 81,
21-400 Łuków
Adres zwrotny
Lumiko Sp. z o.o.
ul.Międzyrzecka 81,
21-400 Łuków
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1413 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | < 0,5 g |
w tym cukry** | < 0,5 g |
Białko | 26 g |
Sól | 1,5 g |
Wapń | 996 mg (125 % RWS*) |
*Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia wapnia dla przeciętnej osoby dorosłej. | |
**Zawartość laktozy ≤0,01 g/100 g. |