Marka
Zielona Budka
O marce
Zielona Budka to 70 lat tradycji. Wszystko zaczęło się na gruzach powojennej Warszawy. Edmund Plewicki, stworzył i przez lata kreował pierwszą lodową markę w powojennej Polsce, markę „Zielona Budka”. Nazwa „Zielona Budka”, pochodzi od zielonego kiosku po byłej kwiaciarni; nadana z sympatią przez Warszawiaków. Nasze lody produkowane są w oparciu o starannie dobrane surowce najwyższej jakości. Przeważają w nich receptury oparte na naturalnych aromatach lub - bez aromatów. Unikamy barwników - zwłaszcza tych sztucznych wpływających niewłaściwie na aktywność dzieci.
Składniki
tłuszcz kokosowy
sól 0,4%
cukier
aromat
mleko odtłuszczone (odtworzone)
stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar)
barwnik (karmel amoniakalny)
mleko w proszku odtłuszczone
syrop glukozowy
syrop karmelowy 6% (syrop cukru inwertowanego, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, mleko w proszku pełne, tłuszcz kokosowy, masło (z mleka), emulgator: lecytyny)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Adres producenta
Froneri Polska Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 3
39-300 Mielec
Polska
Adres zwrotny
Froneri Polska Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 3
39-300 Mielec
Polska
www.froneri.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Chronić przed rozmrożeniem.
| Wartości odżywcze | w 100 ml |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 536 kJ/128 kcal |
| Tłuszcz | 6,7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,0 g |
| Węglowodany | 16 g |
| w tym cukry | 14 g |
| Białko | 1,4 g |
| Sól | 0,30 g |