Marka
Zielona Budka
O marce
Zielona Budka to 70 lat tradycji. Wszystko zaczęło się na gruzach powojennej Warszawy. Edmund Plewicki, stworzył i przez lata kreował pierwszą lodową markę w powojennej Polsce, markę „Zielona Budka”. Nazwa „Zielona Budka”, pochodzi od zielonego kiosku po byłej kwiaciarni; nadana z sympatią przez Warszawiaków. Nasze lody produkowane są w oparciu o starannie dobrane surowce najwyższej jakości. Przeważają w nich receptury oparte na naturalnych aromatach lub - bez aromatów. Unikamy barwników - zwłaszcza tych sztucznych wpływających niewłaściwie na aktywność dzieci.
Składniki
serwatka w proszku (z mleka)
cukier
stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar)
woda
pasta pistacjowa 0,8%
mleko odtłuszczone (odtworzone)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
syrop glukozowy
aromat
tłuszcz kokosowy
barwniki (karoteny, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin)
Zalecenia dla alergików
Pistacje/orzechy pistacjowe - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
Froneri Polska Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 3
39-300 Mielec
Polska
Adres zwrotny
Froneri Polska Sp. z o.o.
ul. Wojska Polskiego 3
39-300 Mielec
Polska
www.froneri.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Chronić przed rozmrożeniem.
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 405 kJ/97 kcal |
Tłuszcz | 4,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,07 g |