Kategorie sklepu

Marka

Goat Farm

Opis produktu

Dar natury- ser kozi Goat Farm
Ser kozi Goat Farm charakteryzuje się wyraźnym aromatem oraz aksamitną, półtwardą strukturą. Jest to produkt wolny od sztucznych aromatów. Wybór naturalnego sera koziego to zatem świetne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają doskonały smak, a zarazem chcą unikać wysoko przetworzonych wyrobów. Wytwarzany na bazie mleka od kóz które są wypasane prawie 300 dni w roku na zielonych łąkach w Holandii. Jego wyjątkową jakość dodatkowo potwierdza Chronione Oznaczenie Geograficzne - to certyfikat, który zapewnia o wyjątkowych właściwościach sera w stosunku do innych, ze względu na określony region z którego pochodzi.

Kulinarne inspiracje
Smaczny oraz przydatny w kuchni. Można z niego przyrządzić wiele pysznych potraw. Sprawdzi się jako dodatek do kanapek, do zapiekanek i do sałatek. Idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem i gorącymi daniami. Ser Goat Farm najlepiej komponuje się z białym wytrawnym winem. Dojrzałe i aromatyczne sery kozie doskonale pasują do win kwaśnych. Połączenie tego smaku nie dość, że się uzupełnia, to zarazem podbija wyrazistość obu produktów.

Składniki odżywcze
Podobnie jak pozostałe sery kozie marki Goat Farm, produkt ten jest źródłem witamin oraz składników mineralnych, cenionych przez konsumentów. Zawiera w składzie białko, wapń oraz witaminę D, które biorą udział w procesach fizjologicznych zachodzących w organizmie. Wolny od zbędnych dodatków i konserwantów - zawiera tylko naturalne składniki. To dobre źródło białka i może być spożywany przez każdego, również wegetarian.

Opakowanie
Opakowanie w formie koperty jest wyjątkowo łatwe i wygodne w użyciu. Dodatkowo pozwala zachować walory smakowo- zapachowe produktu po otwarciu, dzięki czemu możemy zmniejszyć ilość wyrzucanego jedzenia. Zawiera również o 40 % mniej plastiku niż standardowe opakowania tego typu produktów.

Poznaj kozę i bądź bliżej natury!
Produkty Goat Farm to zdrowy wybór dla Ciebie i Twojej rodziny! Mleko do produkcji serów Goat Farm pochodzi z hodowli kóz z różnych zakątków Europy. W przeważającej części, kozy spędzają większość roku na dworze jedząc zieloną trawę. Na farmach panuje doskonała atmosfera i wręcz przyjazna relacja opiekunów z kozami. Są one traktowane życzliwie i z wielką troską, która przekłada się na wysokiej jakości, wartościowe mleko. Na jego bazie produkujemy sery kozie w różnych wariantach smakowych oraz różnych okresach dojrzewania. Wszystkie produkty Goat Farm łączy doskonały smak i niepowtarzalny aromat. Filarem sukcesu marki Goat Farm jest skupienie się na wyjątkowym smaku, który to zachwyca podniebienia konsumentów.

Składniki

pasteryzowane MLEKO kozie

podpuszczka mikrobiologiczna

sól

kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA)

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Pokrojono i zapakowano przez:
EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp.K,
ul. Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
Polska

Adres zwrotny

EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp.K,
ul. Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
Polska

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: +1 °C - +8 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1521 kJ/ 367 kcal
Tłuszcz: 31.00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21.00 g
Węglowodany: 0.00 g
w tym cukry: 0.00 g
Białko: 22.00 g
Sól: 1.80 g
Polecane produkty