Kategorie sklepu

Opis produktu

Ser sałatkowy Grikios
Miękki ser typu greckiego od lat cieszy się niesłabnącą sympatią konsumentów. To dodatek niesamowicie rześki, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozostawia lekko słony i przyjemnie kwaskowaty posmak. Śnieżnobiały bloczek sera łatwo pokroić w równą kostkę lub plastry. Jednocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej potrawy. Ser Grikios jest pyszny również dlatego, że powstaje z mleka krowiego wysokiej jakości. Jego smak i jakość są starannie kontrolowane na wszystkich etapach produkcji.

Inspiracje kuchnią śródziemnomorską
Choć ser solankowy to nieodzowny składnik sałatki greckiej, warto spróbować go też w innym wydaniu. Szczególnie dobrze komponuje się z mniej wyrazistymi smakami, tworząc zgrany duet z pomidorowymi passatami i kremowymi zupami. Ten śródziemnomorski przysmak zamieni jajecznicę ze szpinakiem w efektowne danie. Skrojony w kostkę stanowi natomiast doskonały dodatek do wiosennych szaszłyków z grilla i lekkich sałatek ze świeżymi warzywami. Sprawdzi się również w nieoczywistym połączeniu ze słodkimi dodatkami - arbuzem, miodem, sezamem czy bakaliami. Jeszcze lepszy staje się w towarzystwie lekkiego białego wina, które podkreśla jego unikalne walory.

Cenne wartości odżywcze
Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości oraz tkanek mięśniowych. Przetwory mleczne są też źródłem witamin i składników odżywczych oraz minerałów. Z tego powodu ser Grikios może stanowić wartościowy składnik zbilansowanej diety.

Opakowanie
Ser uformowany w bloczek został zamknięty w szczelnym opakowaniu z niewielką ilością słonej zalewy, która naturalnie go konserwuje.

Różnorodny, pełen smaków Grikios
Łącz to, co najlepsze w kuchni greckiej i polskiej. Produkty Grikios poszerzą Twoje kulinarne horyzonty o nowe smaki. To sery wysokiej jakości, tworzone z pasją, zaangażowaniem i doświadczeniem.

Przechowywanie

Po otwarciu należy spożyć w przeciągu 5 dni.

Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.

Producent

EUROSER

Polecane produkty