Kategorie sklepu

Marka

Bakalland

O marce

Bakalland - wyszukane przyjemności

Opis produktu

Zapewne masz tradycyjny sprawdzony przepis na makowiec przekazywany w twojej rodzinie od pokoleń. Teraz z masą makową Bakalland będzie on jeszcze łatwiejszy w przygotowaniu.
Za Ciebie zmieliliśmy dwukrotnie najwyższej jakości mak, który nadaje naszej masie makowej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową tworzą doskonałą kompozycję smakową. Masa makowa jest również źródłem wapnia, żelaza, błonnika. To wszystko zapowiedź udanych wypieków.
Z masą makową Bakalland możesz również przyrządzić inne potrawy - makaron z makiem i bakaliami, ciasteczka makowe, czy też paluchy wypiekane z masą makową z ciasta francuskiego.

Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na:
Delektujmy.pl

Składniki

syrop cukru inwertowanego

aromat

mąka pszenna

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

woda

cukier

bakalie 6,5% [rodzynki 55% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy); skórka pomarańczowa kandyzowana 45% (skórka pomarańczowa 59%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)]

mak 22%

Zalecenia dla alergików

Jaja - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa

Adres zwrotny

BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
serwis_konsumenta@bakalland.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin..

Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna 892 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 21 g
Błonnik 7,4 g
Białko 4,5 g
Sól 0,01 g
Witaminy i składniki mineralne na 100 g
Wapń 350 mg (44%**)
Żelazo 2,2 mg (16**)
**RWS - dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i skłądników mineralnych (dla osób dorosłych)
Polecane produkty