Kategorie sklepu

Marka

Knorr

O marce

Doskonały smak leży w naszej naturze
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.

Opis produktu

Tradycyjny grzybowy smak uzyskasz, dodając Sos grzybowy Knorr, który stworzyłem, dobierając w odpowiednich proporcjach borowiki, maślaki i pieczarki - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

Składniki

tłuszcz palmowy

białka MLEKA

maltodekstryna

cukier

aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)

borowiki (2,5%)

koncentrat soku z pieczarek (2,6%)

syrop cukru karmelizowanego

maślaki (2,9%)

syrop glukozowy

skrobia modyfikowana

pieprz

cebula*** prażona (3.4%)

pietruszka korzeń

hydrolizowane białka roślinne

ekstrakt drożdżowy

sól

czosnek

***z cebuli uprawianej w sposób zrównoważony

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Jęczmień - Zawiera

Jaja - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa

Adres zwrotny

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Knorr"
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora

Przechowywanie

Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza przyrządzonego sosu 100 ml 1 porcji** %* w porcji**
Energia 121 kJ/29 kcal 91 kJ/22 kcal 1%
Tłuszcz 0,7 g 0,5 g <1%
w tym kwasy nasycone 0,4 g 0,3 g 2%
Węglowodany 5,1 g 3,8 g 1%
w tym cukry <0,5 g <0,5 g <1%
Błonnik <0,5 g <0,5 g
Białko <0,5 g <0,5 g <1%
Sól 0,95 g 0,71 g 12%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji sosu.
Polecane produkty