Kategorie sklepu

Marka

Bartolini

O marce

Firma rodzinna

Opis produktu

Czy wiesz że...

Kwas foliowy - foliany
- pomagają w prawidłowej syntezie aminokwasów
- pomagają w prawidłowej produkcji krwi
- przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży

Białko
- pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej
- przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej
- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości

Dodatkowo źródło:
- witaminy B1
- manganu
- żelaza
- miedzi

Składniki

mąka z soczewicy czerwonej

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Adres producenta

P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44
05-402 Otwock

Produkcja:
ul. Boryszewska 8
05-462 Wiązowna

Adres zwrotny

P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44
05-402 Otwock
tel/fax 22 7890633
tel. 22 4982802
www.bartolini.com.pl
facebook/bartolini.makarony
biuro@bartolini.com.pl

Przechowywanie

Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna 1477 kJ (348 kcal)
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 56 g
w tym cukry 5,1 g
Błonnik 5,8 g
Białko 26 g
Sól 0,01 g
Żelazo 8,4 mg
Mangan 0,98 mg
Miedź 0,90 mg
Kwas foliowy 114 µg
Tiamina 0,54 mg
Zawartość składników, których dotyczą oświadczenia (w 100 g produktu po ugotowaniu)
Żelazo 3,7 mg (26%*)
Mangan 0,47 mg (24%*)
Miedź 0,43 mg (40%*)
Kwas foliowy 61,3 µg (31%*)
Tiamina 0,18 mg (16%*)
Błonnik 5,1 g
*% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
Polecane produkty