Marka
GRAAL
Składniki
makrela 50% (ryba*** Scomber Scombrus (SS) lub Scomber Japonikus (SJ), obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Środkowo-Wschodni Atlantyk FAO 34 lub Ocean Spokojny FAO 61, metoda połowu: włok pelagiczny (wp) lub sieć skrzelowa (ss) lub okrężnica (o))
sos pomidorowy (50%) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakty przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździk, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna
*** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22
84-200 Wejherowo
Adres zwrotny
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22
84-200 Wejherowo
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +25°C, przy wilgotności względnej do 80%.
Wartości odżywcze | Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 383 kJ / 91 kcal |
tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone | 0,4 g |
jednonienasycone | 1,2 g |
wielonienasycone | 0,7 g |
węglowodany | 5,5 g |
w tym cukry | 2,0 g |
białko | 12 g |
sól | 1,2 g |
kwasy Omega 3: | |
EPA | 100,00 mg |
DHA | 100,00 mg |