Kategorie sklepu

Marka

Arla Apetina

Opis produktu

Apetina Cheddar i Mozzarella to połączenie aż trzech różnych gatunków sera. Delikatnie łagodny ser Mozzarella (37%), kremowy lekko ostry ser Cheddar (53%) oraz podkreślający ostateczny smak i aromat produktu twardy ser długo dojrzewający (10%).
Dzięki wysokim właściwościom topliwości i ciągliwości sera Mozzarella oraz kruchości i kremowości serów Cheddar i długo dojrzewającego produkt posiada wszechstronne zastosowanie. Doskonale nadaje się do tradycyjnych potraw: pizza, zapiekanka, makarony jak również do bardziej finezyjnych: lasagnie, casseroles, quiches czy bruschetta. Wygodne opakowanie posiadające funkcje „zip-lock„ ułatwia przechowywanie.

Składniki

kultury bakterii kwasu mlekowego

sól

barwnik: beta-karoten

mleko odtłuszczone

enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna i lipaza zwierzęca

skrobia ziemniaczana (zapobiega sklejaniu się wiórek)

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Arla Foods S.A.,
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo

Adres zwrotny

Arla Foods S.A.,
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: +2 - +8­°C. Po otwarciu spożyć w ciągu pięciu dni.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1523 kJ/367 kcal
Tłuszcz 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
Węglowodany 2,7 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 25 g
Sól 2,0 g
Polecane produkty