Kategorie sklepu

Marka

Goat Farm

Opis produktu

Prawdziwy specjał - holenderski ser wędzony, w 100% z mleka koziego. Dzięki dymowi wędzarniczemu zyskuje wyrazisty, głęboki aromat. Nie traci przy tym walorów smakowych, cenionych przez miłośników sera koziego. Przydymiona, brązowa skórka kryje aksamitny, przyjemnie słony i mleczny środek. Marka Goat Farm dba o najwyższą jakość już na starcie. Wykorzystuje mleko wyłącznie z gospodarstw zapewniających zwierzętom wysoki komfort życia i troskliwą opiekę. Kozy rasy alpejskiej, których mleko wykorzystywane jest do produkcji, pasą się przez większość roku swobodnie, na rozległych, zielonych łąkach. Wędzony ser kozi to produkt wyjątkowy, stanowiący smaczną alternatywą dla innych serów. Przypadnie do gustu wielbicielom wędzonych specjałów i osobom, które szukają kulinarnych inspiracji.

Tak jak inne produkty mleczne, ser kozi jest bogaty w odżywcze białko. Wyróżnia się wysoką zawartością wapnia, wspomagającego budowę tkanki kostnej, prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego. To źródło kluczowych witamin oraz mikro- i makroelementów. Zawarty w kozim serze kwas kaprylowy działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie, a probiotyki wspierają pracę układu pokarmowego. Mleko kozie, w porównaniu z krowim, jest znacznie lepiej tolerowane przez układ trawienny człowieka. Ma to związek z mniejszą zawartością kazeiny oraz laktozy. Wędzony ser kozi będzie wartościowym składnikiem diety mięsnej lub wegetariańskiej.

Możliwości wykorzystania tego produktu w kuchni są niemal nieograniczone. Warto najpierw spróbować sera z chrupiącym, posmarowanym masłem pieczywem. Wykwintną kanapkę można zwieńczyć pomidorem koktajlowym, listkami rukoli lub suszonymi owocami. Wędzony kozi ser sprawdzi się jako wyrazisty akcent w sałatkach lub na desce serów, smakuje też wyjątkowo w towarzystwie konfitur. Znakomicie współgra z nim dobre piwo oraz białe lub czerwone wino wytrawne.

Cienkie, aksamitnie gładkie plastry sera ułożone są na wygodnej tacce i oddzielone papierowymi arkuszami. Zapewnia to maksymalny komfort nakładania. Opakowanie w formie koperty zawiera o 40% mniej plastiku niż typowe zamienniki. W ten sposób, przykładając się do ochrony środowiska.

Marka Goat Farm specjalizuje się w produkcji cenionych przez Europejczyków serów kozich. Wyróżnia ją dbałość o jak najlepsze samopoczucie kóz, doskonałą atmosferę na farmach oraz dobre relacje zwierząt z ich opiekunami. Dzięki temu powstaje mleko najwyższej jakości. Goat Farm to sery świeże, bio, wędzone, pleśniowe lub urozmaicone niebanalnymi dodatkami. W procesie produkcji marka uwzględnia też różnorodne formy serów i warianty opakowań.

Składniki

sól

SER kozi 83,5% (MLEKO kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka zwierzęca)

skrobia kukurydziana

woda

sole emulgujące: E 452, E 339

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Jaja - Zawiera

Adres zwrotny

Euroser Dairy Group Sp. z o.o. - Sp. k.,
ul. Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
Polska,
+48 22 101 14 46

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze: +1°C - +8°C

Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 1336 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 25 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
Węglowodany 2,1 g
- w tym cukry <0,5 g
Białko 21 g
Sól 3,7 g
Polecane produkty