Marka
Alpro
Opis produktu
Deser sojowy czekoladowy Alpro wyprodukowaliśmy w 100% na bazie roślin z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. To aksamitnie kremowa przekąska o głębokim smaku czekolady. Nie zawiera glutenu i laktozy. Cechuje się niską zawartością tłuszczu. Jest cennym źródłem witamin: B2, B12 i D oraz wapnia. Pozwól sobie na chwilę przyjemności - ulegnij pokusie i ciesz się doskonałym smakiem!
Składniki
obłuszczone ziarno soi (6,1%)
wapń
cukier
czekolada (1%)
skrobia modyfikowana
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (2%)
woda
regulator kwasowości (fosforany potasu)
sól morska
aromat
witamina D
substancja zagęszczająca (karagen)
ryboflawina
witamina B12
Adres zwrotny
Danone Sp. z o.o.,
ul. Redutowa 9/23,
01-103 Warszawa,
Polska
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Energia | 83 kcal/349 KJ |
Tłuszcz | 2,0 g |
kwasy nasycone | 0,6 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,5 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 12,7 g |
w tym: cukry | 10,1 g |
Błonnik | 1,2 g |
Białko | 3,1 g |
Sól | 0,14 g |
Witaminy: | |
D | 0,78 µg |
ryboflawina (B2) | 0,21 mg |
składniki mineralne | |
wapń: | 120 mg |
Sód | 0,04 g |