Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
cukier
skrobia
barwniki (kurkumina, karoteny)
sól
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) | 1 porcja = 56 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1098 kJ | 615 kJ | 7% |
Energia | 264 kcal | 148 kcal | 7% |
Tłuszcz | 18,3 g | 10,3 g | 15% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 10,8 g | 6,1 g | 31% |
Węglowodany | 20,7 g | 11,6 g | 4% |
w tym Cukry | 11,3 g | 6,3 g | 7% |
Białko | 3,9 g | 2,2 g | 4% |
Sól | 0,21 g | 0,12 g | 2% |
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |