Marka
House of Asia
Opis produktu
Grzyby słomkowe są jednym z trzech najbardziej popularnych grzybów na świecie. Ze względu na swój delikatny, słodkawy smak oraz chrupiącą konsystencję mają szerokie zastosowanie w daniach nie tylko kuchni azjatyckiej. Ze względu na swoje właściwości stanowią ciekawą alternatywę dla rodzimych grzybów i pieczarek.
Grzyby słomkowe można na przykład:
- smażyć na patelni lub woku przygotowując ulubione danie kuchni chińskiej,
- dodać do omletu lub jajecznicy,
- zmieszać z innymi warzywami przygotowując sałatkę na bazie świeżej sałaty.
Składniki
sól
grzyby słomkowe (Volvariella volvacea (Bull.) Singer) 47%
woda
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Po otwarciu przełożyć do niemetalowego opakowania z czystą wodą i przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2 dni.
Wartości odżywcze | w 100 g odsączonego produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 107 kJ / 25 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 4,0 g |
w tym cukry | 0 g |
błonnik | 0,6 g |
białko | 2,0 g |
sól | 1,4 g |