Kategorie sklepu

Marka

Alpro

Opis produktu

​Odkryj jagodowe Alpro sojowe z kulturami bakterii jogurtowych! Wyprodukowaliśmy je w 100% na bazie roślin z soi wolnej od modyfikacji gentycznych. jest bogate w wysokiej jakości białko roślinne. Znajdziesz w nim żywe kultury bakterii jogurtowych. To także źródło wapnia oraz witamin: D, B12 i B2. Jest produktem bezglutenowym i bez laktozy. Może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Zjedz je gdziekolwiek zechcesz - to smaczna przekąska na każdą okazję!

Składniki

ekstrakt z jagód

ekstrakt z marchwi

naturalny aromat

witaminy (B2, B12, D2)

ekstrakt z czarnej marchwi

sól morska

regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)

przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)

stabilizator (pektyny)

kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)

wapń

woda

jagoda (5,7%)

obłuszczone ziarno soi (9,8%)

cukier

Zalecenia dla alergików

Soja - Zawiera

Orzechy - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Orzeszki ziemne - Nie zawiera

Adres producenta

Alpro C.V.A.
Vlamingstraat 28
8560 Wevelgem
Belgium

Adres zwrotny

Danone Sp. z o.o.
ul. Redutowa 9/23
01-103 Warszawa
Polska
801 331 133
info.polska@alpro.com
www.alpro.com/pl/

Przechowywanie

Przechowywać w lodówce (max. 7°C).

Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 8,2 g
w tym cukry 7,9 g
Błonnik 1,0 g
Białko 3,7 g
Sól 0,15 g
Witaminy:
D 0,75 µg*
ryboflawina (B2) 0,21 mg*
B12 0,38 µg*
Składniki mineralne:
wapń 120 mg*
Laktoza 0 g
*= 15% referencyjnych wartości spożycia
Polecane produkty