Marka
Alpro
Opis produktu
Odkryj jagodowe Alpro sojowe z kulturami bakterii jogurtowych! Wyprodukowaliśmy je w 100% na bazie roślin z soi wolnej od modyfikacji gentycznych. jest bogate w wysokiej jakości białko roślinne. Znajdziesz w nim żywe kultury bakterii jogurtowych. To także źródło wapnia oraz witamin: D, B12 i B2. Jest produktem bezglutenowym i bez laktozy. Może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Zjedz je gdziekolwiek zechcesz - to smaczna przekąska na każdą okazję!
Składniki
ekstrakt z jagód
ekstrakt z marchwi
naturalny aromat
witaminy (B2, B12, D2)
ekstrakt z czarnej marchwi
sól morska
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)
przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
stabilizator (pektyny)
kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
wapń
woda
jagoda (5,7%)
obłuszczone ziarno soi (9,8%)
cukier
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Orzeszki ziemne - Nie zawiera
Adres producenta
Alpro C.V.A.
Vlamingstraat 28
8560 Wevelgem
Belgium
Adres zwrotny
Danone Sp. z o.o.
ul. Redutowa 9/23
01-103 Warszawa
Polska
801 331 133
info.polska@alpro.com
www.alpro.com/pl/
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce (max. 7°C).
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 293 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 7,9 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,15 g |
Witaminy: | |
D | 0,75 µg* |
ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
B12 | 0,38 µg* |
Składniki mineralne: | |
wapń | 120 mg* |
Laktoza | 0 g |
*= 15% referencyjnych wartości spożycia |