Marka
Kamis
Opis produktu
Liście kolendry doskonale ożywią potrawy kuchni tajskiej, wietnamskiej i bałkańskiej. Nasiona mają bardziej swojski smak - używane były już w średniowieczu, nazywano je wtedy polskim pieprzem. Słodkawe i lekko pikantne, doskonale aromatyzują desery, sosy warzywne, ale też wędliny i pikle. Ta miododajna roślina z „Baśni tysiąca i jednej nocy" używana jest za roślinę nieśmiertelności. Rzeczywiście, na wspomnienie smaku gruzińskiej pasty orzechowej z kolendrą myślę o raju...
Czy wiesz że...
najprostszy sposób na zniewalająco pachnącą herbatę to wrzucenie do wrzątku kilku roztartych w dłoniach ziaren kolendry?
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.