Kategorie sklepu

Marka

Kamis

Opis produktu

Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.

Składniki

papryka słodka

pieprz czarny

cukier

gałka muszkatołowa

cebula

pomidory suszone

bazylia - 5%

czosnek - 9%

sól

musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)

gorczyca biała - 7%

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Gorczyca - Zawiera

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 870 kJ/208 kcal (kJ/kcal)
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 21 g
Białko 8,2 g
Sól 48,8 g
Polecane produkty