Marka
Kamis
Opis produktu
Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.
Składniki
papryka słodka
pieprz czarny
cukier
gałka muszkatołowa
cebula
pomidory suszone
bazylia - 5%
czosnek - 9%
sól
musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)
gorczyca biała - 7%
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 870 kJ/208 kcal (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 21 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 48,8 g |