Marka
Kamis
Opis produktu
Cienkie płaty baraniego, cielęcego lub drobiowego mięsa odcinane ostrym nożem z pionowego rusztu to baza potraw, które jadałem w różnych miejscach na świecie. Turecki kebab i arabska shoarma mają podobny rodowód co grecki gyros, różnią się za to smakiem. Mają orientalny aromat kolendry i kminu, a podawane są z pitą i jogurtowymi sosami.
Składniki
sól
kurkuma
kmin rzymski - 7,2%
czosnek
kolendra - 12%
chili - 5%
papryka słodka
goździki
cynamon
nasiona kopru włoskiego
kminek
imbir
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 868/210 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 8,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 7,4 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 38,0 g |